Naslovnica +OSTALO Danas počeo regionalni sajam virtuelnog zapošljavanja “Virtualni dani karijere i znanja 2015”

Danas počeo regionalni sajam virtuelnog zapošljavanja “Virtualni dani karijere i znanja 2015”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Najveći regionalni online sajam za zapošljavanje bit će održan na adresi www.dankarijera.com od 21. do 28. oktobra, u organizaciji tri najposjećenija portala za zapošljavanje u regionu –Posao.ba (Bosna i Hercegovina), Infostud.com (Srbija) i MojPosao.net (Hrvatska).

Kao i prethodnih godina poslodavci će svim posjetiteljima sajma predstaviti vrijednosti svojih kompanija i očekivanja od svojih budućih zaposlenih. Pored vodećih poslodavaca iz regiona, koji će tokom sajma imati priliku da otkriju nove talente i ojačaju svoj tim, i ove godine će se na sajmu predstaviti i regionalne edukativne ustanove, koje će posjetiocima približiti mogućnost dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja budući da je na tržištu rada sve prisutnija potreba za sticanjem novih znanja i dodatnih vještina.

Tokom osam dana trajanja sajma posjetioci će 24 sata dnevno iz svojih domova moći da „obilaze” štandove poslodavaca i upoznaju se s aktuelnim ponudama poslova, kao i sa izborom edukacija i obuka važnih za razvoj karijere. Osim toga, moći će direktno putem chat opcije komunicirati s predstavnicima izlagača i moći će prisustvovati webinarima koje će pojedini izlagači organizirati. Posjetioci sajma će imati priliku učestvovati i u nagradnoj igri koju Posao.ba organizuje u partnerstvu s Imtecom.

Neke od kompanija koje će se predstaviti na ovogodišnjem sajmu su Lidl, Nestlé Adriatic, UniCredit Bank Mostar, UniCredit Bank Banja Luka, Robot General Trading, DevLogic, Ernst & Young i mnoge druge kompanije iz regiona.