Naslovnica ILIJAŠ Danas održana Izvještajna skupština Crvenog križa Ilijaš

Danas održana Izvještajna skupština Crvenog križa Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U Velikoj sali općine Ilijaš, sa početkom u 14:00 sati danas je održana XXI izvještajna Skupština Crvenog križa Ilijaš. Skupštinu je otvorila Samna Širić, predsjednica Skupštine koja je prisutnim delegatima i gostima predstavila sljedeći dnevni red, koji je jednoglasno usvojen:

1.Izbor radnih tijela Skupštine:
-Radno Predsjedništvo
-Verfikaciona komisija
-Izbor zapisničara i ovjerivača zapisnika
2.Izvještaj Verfikacione komisije;
3.Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine;
4.Usvajanje Izvještaja o radu za 2014.godinu;
5.Usvajanje Programa rada za 2015.godinu;
6.Usvajanje Finansijskog izvještaja Nadzornog odbora za 2014.godinu i Finansijskog plana za 2015.godinu;
7.Razno

Ck Ilijas skupstina

Prisutni delegati (19) jednoglasno su izglasali radno predsjedništvo u sastavu Adem Mušija, Eldar Šehić i Samna Širić, kao i verfikacionu komisiju (Anes Udovčić i Salem Sejdinović) te dva ovjerivača zapisnika (Stanko Ivanić i Meho Mešetović) i zapisničara (Česan Sejda).

Jednoglasno su usvojeni i Izvještaj verfikacione komisije te Zapisnik sa XX sjednice Skupštine CK Ilijaš.

Prisutim se obratila Sejda Česan sekretar CK Ilijaš, koja se zahvalila svih saradnicima, članovima i volonterima CK za izvrstan rad tokom prethodne godine te pristupila izlaganju Izvještaja o radu CK Ilijaš za 2014. godinu.

„U ovom izvještaju dajemo pregled aktivnosti Crvenog križa općine Ilijaš, koje su u skladu sa Programom rada realizovane u periodu od 01.01. do 31.12.2014.godine. Sve aktivnosti smo realizovali u skladu sa univerzalnim principima na kojima zasnivamo svoj rad a to su humanost, neutralnost, dobrovoljnost i jedinistvo. Probleme na koje smo nailazili rješavali smo u toku rada, tako da nije bilo značajnih odstupanja od programske orijentacije. Posebno se zahvaljujem Općini Ilijaš te načelniku Općine Akifu Fazliću, koji su uveliko doprinijeli u našem radu“, kazala je Sejda Česan.

Ck Ilijas skupstina 2

 

Prisutim se obratio i Stanko Ivanić, predsjednik Crvenog križa Ilijaš, koji je istaknuo značaj darivanja krvi, pomoći porodicama stradalim u poplavama u maju 2014. godine te važnosti otvaranja punkta javne kuhinje na području općine Ilijaš: “Dobrovoljno darivanje krvi je jedna nemjerljiva uloga Crvenog križa budući da se na taj način spase mnogobrojni ljudski životi i nepohodno je da obezbjedimo veći broj paketa za davaoce krvi. Ono što je posebno pohvalno jeste solidarnost naših građana za vrijeme nesretnih poplava, koji su pokazali humanost kroz različite donacije hrane i odjeće. I ono najvažnije, tokom 2014. godine uspjeli smo našim građanima približiti pomoć u hrani kroz otvaranje punkta javne kuhnje u Ilijašu, tako da oni više ne moraju odlaziti u Sarajevo ili Vogošću po obrok koji im mnogo znači.“

Nakon izlaganja usvojen je Izvještaj o radu Crvenog križa Ilijaš za 2014.godinu, nakon čega se pristupilo izlaganju Programa rada za 2015. godinu te Finansijskog izvještaja Nadzornog odbora za 2014.godinu i Finansijskog plana za 2015.godinu, koji su usvojeni od strane prisutnih delegata.

Prema usvojenom Planu rada za 2015.godinu, Crvenih križ Ilijaš nastavit će raditi na ostvarivanju ciljeva i afirmaciji organizacije CK u cjelini te ralizaciji projekata iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, kućne njege, darivanja krvi, djelovanja u slučaju prirodnih i drugih nesreća, upozoravanje na opasnost od mina kao i nastavak uspješnog rada mladih CK Ilijaš.

Autor: Enisa Mešetović