Naslovnica BIH Četiri osobe povrijeđene u zemljotresu, dvije zadržane u Kantonalnoj bolnici Zenica

Četiri osobe povrijeđene u zemljotresu, dvije zadržane u Kantonalnoj bolnici Zenica

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Prema prvim informacijama četiri osobe zadobile su povrede te im je ukazana medicinska pomoć nakon snažanog zemljotresa koji je večeras, u 21.43 sati, pogodio Bosnu i Hercegovinu, a čiji je epicentar bio nedaleko od Zenice.

Ovo je potvrdio direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Jedna osoba je zadobila povrede usljed odrona kamenja na magistralnom putu M-17, na ulazu u tunel Vranduk kod Zenice, dok su tri osobe zadobile povrede usljed odrona materijala sa zgrada u samom gradu. U odronu na magistralnom putu M-17 oštećena su i dva automobila. Saobraćaj na magistralnom putu M-17 je u potpunom zastoju, a trenutno se radi na otklanjanju materijala koji se obrušio na tu saobraćajnicu.

Saobraćaj se odvijao alternativnim putem kroz naselje Tetovo-Banlozi i Vranduk do Nemile, gdje se ponovo uključuje na M-17.

rp.gifDvije osobe su nakon ukazane pomoći u Službi hitne pomoći Zenica otpuštene kućama, dok je dvoje preostalih, od kojih je jedno povrijeđeno usljed odrona, zadržano na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nemamo njihov stepen povreda”, kazao je Aličić.

U zeničkom selu Ljubetovo, dodaje Aličić, došlo je do obrušavanja crijepa sa kuće te potpornog zida, koji je “zarobio” jedno putničko vozilo.

Epicentrom na 13 kilometara sjeverno od Zenice te na dubini od devet kilometara, bio je jačine 4.7 stepeni po Richterovoj skali.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić na svom Facebook profilu objavio je da su četiri osobe povrijeđene, dodavši da su sve službe u pripravnosti i da prate stanje na terenu.

“Naša policija i službe Kantonalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i prate stanje na terenu”, napisao je Pivić.