Naslovnica BIH Alarmantno stanje u Gornjim Rosuljama: Bahate vožnje na regionalnoj cesti Visoko-Kiseljak

Alarmantno stanje u Gornjim Rosuljama: Bahate vožnje na regionalnoj cesti Visoko-Kiseljak

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Situacija na regionalnoj cesti R443 Visoko-Kiseljak, koja prolazi kroz MZ Rosulje, postaje sve alarmantnija zbog prekomjerne brzine vozila. Ova cesta, koja je već duže vrijeme poznata kao opasna pista za brze vozače, predstavlja ozbiljan rizik za sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Piše: Naim K. 

Građani ovog dijela Visokog sve su više zabrinuti zbog učestalih slučajeva vožnje gdje brzine vozila prelaze i tri puta više od dozvoljene. Prema njihovim procjenama, od pedesetak vozila koja prođu ovom ulicom, čak 30 vozi brže od 60 km/h, dok se dnevno nađe i 5-6 automobila koji se kreću brzinom do 100 km/h. Posebno zabrinjavajuća je činjenica da su mnogi stanovnici svjedočili trkama automobila na ovoj cesti.

Redakcija portala Visoko.co.ba dobila je novi video zapis na kojem je zabilježena strahovita trka dva vozila, koja su se kretala brzinom od preko 120 km/h. Čitatelj koji je poslao video tvrdi da su se vozila utrkivala noću, što dodatno povećava rizik od nesreće.

Građani Rosulja strahuju da će ovakva brza vožnja uskoro rezultirati tragedijom, možda čak i gubitkom života djeteta. Njihova zabrinutost je opravdana, s obzirom na to da prekomjerna brzina znatno povećava rizik od teških saobraćajnih nesreća.

Stanovnici ovog dijela Visokog apeliraju na nadležne službe da hitno intervenišu kako bi se osigurala bezbjednost na regionalnoj cesti R443. Potrebno je postaviti adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, povećati prisustvo policijskih patrola i uvesti mjere koje će spriječiti brze vožnje i utrke na ovoj dionici.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba