Naslovnica BIH Abdi Selam ispraćen na vječni počinak: 21-godišnjak nije imao nikoga, Sarajlije mu...

Abdi Selam ispraćen na vječni počinak: 21-godišnjak nije imao nikoga, Sarajlije mu klanjale dženazu i ukopale ga

N1
Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Abdi Selam Zaki Islash ukopan je danas na gradskom groblju Vlakovo kod Sarajava. 21-godišnjeg mladića iz Palestine na vječni smiraj je ispratio veliki broj građana, mahom mladih. On je danas bio jedan od 10 ukopanih na Vlakovu.

Abdi Selam ukopan je na parceli M107. Umjesto njegovih roditelja i porodice, 21-godišnjeg mladića su ukopali građani Sarajeva i nekoliko Palestinaca koji žive u Bosni i Hercegovini jer Abdi nije imao nikoga. Prema navodima osoba koje su upoznate u njegov slučaj, njegova porodica je poginula.

Dženazi i ukopu su prisustvovali i predsjednik Plestinske zajedince u BiH Majed Maarouf te ambasador Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeq Namoora.

Zahvalili su svim gradjanima Sarajeva koji su došli, a za ukop Abdija su mahom saznali putem društvenih mreža gdje se dijelio apel za ispraćaj Abdija koji nikoga nema.

“Zahvaljujem svim Sarajlijama koji su se odazvali i uvečali dženazu svojim prisustvom te podijelili ovu bol s nama. Hvala u ime rahmetlije i svih Palestinaca”, rekao je Maarouf za N1.

Abdi Selam je poginuo 13. maja 2024. godine. Za detalje o pogibiji mladića Maarouf nas je uputio na Tužilaštvo KS.

(N1)