Naslovnica BIH ŽOK “Ilijaš” istupio iz Superlige F BiH

ŽOK “Ilijaš” istupio iz Superlige F BiH

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Tragom, nezvanične, ‘čaršijske priče’ da je došlo do ‘istupanja’ ženske seniorske ekipe ŽOK ‘Ilijaš’ iz takmičenja u Superligi F BiH, dobili smo pouzdanu informaciju da je ‘priča’ nažalost, tačna.

Naime, kako smo saznali, seniorska ekipa ŽOK Ilijaš je nakon dva odigrana kola (jedan poraz i pobjeda) zvanično istupila iz daljnjeg takmičenja u Superligi FBiH-Jug, lige u kojoj su popularne ilijaške ‘ambasadorice’ u zadnje tri Sezone dva puta bile Prvakinje (igrale Play off za Premijer ligu BiH) te jednom viceprvakinje iste. Razlog istupanja je, kako saznajemo, nedostatak finansija, privatni razlozi nove trenerice i stalno osipanje igračkog kadra.

Kako god bilo, velika je šteta da se nije na vrijeme pokušalo nači rješenje i pomoći da do ove ‘bruke’ ne dođe. Pogotovo sto se radi o najuspješnijoj Sportskoj ekipi na području općine Ilijaš u posljednje 4 godine, po nagradama i trofejima koje su ove djevojke, treneri i rukovodstvo donosili i osvajali za Klub i našu općinu.

Posebno ostaje žal zbog velikog broja navijača koji su, upravo njima davali najveću podršku u našem gradu i u velikom broju punili Sportsku dvoranu u Ilijašu.

Saznajemo da je ekipu ŽOK Ilijaš odlaskom Mirsada Kadrića, koji je na kraju prošle sezone dao ostavku i napustio mjesto trenera (prešao u sarajevsku Bosnu) poremetilo stanje u ekipi i smanjilo ambicije iste.

U svakom slučaju nadamo se da će se uskoro napraviti neka vrsta sastanka svih odgovornih u našoj lokalnoj zajednici, da se pomogne ovom kolektivu i iznađe najbolje rješenje za nastavak funkcionisanja na najbolji mogući način, a da se rukovodstvo Kluba i općinske službe koje brinu o ilijaškom sportu pozovu na neku vrstu odgovornosti jer se ovakve stvari, u ozbiljnim sredinama, ne bi smjele dešavati.