Naslovnica ILIJAŠ OŠ Stari Ilijaš i Vijeće roditelja zajednički u borbi protiv karcinoma dojke:...

OŠ Stari Ilijaš i Vijeće roditelja zajednički u borbi protiv karcinoma dojke: Održan uspješan humanitarni bazar

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Osnovna škola Stari Ilijaš, u saradnji s Vijećem roditelja, danas je organizovala Humanitarni bazar povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv karcinoma dojke. Ova aktivnost, koju je predložilo Vijeće roditelja i koja je naišla na snažnu podršku direktora i škole, okupila je učenike, roditelje i nastavnike.

Učenici najstarijih razreda pokazali su izuzetnu inicijativu izradom edukativnih panoa i pružanjem podrške u organizaciji događaja, dok su svi učenici škole dali svoj doprinos donoseći artikle za bazar. Cilj ove aktivnosti bio je edukovati učenike i širu zajednicu o borbi protiv karcinoma dojke, podizanje svijesti o ovoj globalno značajnoj temi, te prikupiti novčana sredstva za Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke.

Humanitarni bazar je protekao izuzetno uspješno, a prikupljena sredstva bit će uplaćena na račun Udruženja. Zamjenica predsjedavajuće Vijeća roditelja, Adisa Mušić, istakla je: “Cilj ove aktivnosti bio je edukacija o ovoj temi, podizanje svijesti, ali i novčani doprinos Udruženju oboljelih od karcinoma dojke. Naše malo nekome znači mnogo.”

Predsjednica Vijeća roditelja, Anela Subašić, izjavila je da je aktivnost prošla uspješno i da se zahvaljuje svima koji su podržali ovu ideju i odazvali se, a posebno učenicima Osnovne škole Stari Ilijaš.

Zahvaljujemo se direktoru, pedagoškoj službi, nastavnicima i svim uposlenicima škole, a posebnu zahvalnost upućujemo učenicima i njihovim roditeljima za njihov angažman u ovoj važnoj humanitarnoj akciji.