Naslovnica BIH GRAS upozorio na prevaru na Facebooku i najavio krivičnu prijavu: Budite oprezni

GRAS upozorio na prevaru na Facebooku i najavio krivičnu prijavu: Budite oprezni

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Naime, na stranici spomenute društvene mreže pod nazivom “Kartica javnog prijevoza Sarajevo”, čija je profilna fotografija GRAS-ov logotip, objavljeno je sljedeće:

“Dragi stanovnici Sarajeva, kompanija GRAS uvodi novu transportnu karticu za modernizirani sistem plaćanja. Sada možete kupiti karticu s godišnjom pretplatom po specijalnoj cijeni od samo 4,00 KM. Kupite je sada i uživajte u neograničenim vožnjama na svim vrstama javnog prijevoza u gradu. Ponuda je ograničena, zato požurite”.

Uz ovaj tekst su objavljene fotografije kartice za javni prijevoz koja nije stvarna, tj. napravljena je fotomanipulacijom, kao i vozila kompanija GRAS i Centrotrans.

IZ GRASA-a su upozorili da je riječ o neistinitoj objavi te u najavili podnošenje krivične prijave zbog zloupotrebe podataka.

Pozvali su građane da budu oprezni, tj. da ne podliježu ovakvim i sličnim prevarama, za koje su istakli da su veoma česte na društvenim mrežama. Napomenuli su da se informacije o javnom prijevozu mogu potražiti na njihovoj zvaničnoj internetskoj stranici, preko emaila press@gras.ba, pozivom na 033/293-138 te njihovim prodajnim mjestima.