Naslovnica BIH Oglasila se policija: Još dvije osobe uhapšene zbog pucnjave u Hrasnom

Oglasila se policija: Još dvije osobe uhapšene zbog pucnjave u Hrasnom

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Sarajevska policija uhapsila je do sada ukupno pet osoba koje se dovode u vezu sa pucnjavom koja se dogodila u petak, 20. septembra, u naselju Hrasno.

Policija je u noći s petka na subotu uhapsila A. R. (1997.) i E. E. (rođena 2000. godište) iz Sarajeva zbog sumnje da su počinili krivično djelo “pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela.

“Dana 21. septembra 2024. godine u 01.15 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo, lišili su slobode lica A.R., rođen 1997 godine, i E.E., rođena 2000 godine iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili KD iz člana 346 KZ FBiH pomaganje izvršiocu nakon izvršenog KD/, dok sudok su zbog osnova sumnje da su počinili KD iz člana 323 KZ FBiH /izazivanje opće opasnosti/ u vezi sa članom 293 KZ FBiH /oštećenje tuđih stvari/, izvršena dana 20. septembra 2024. godine u ulici Azize Šaćirbegović bb, općina Novo Sarajevo, slobode lišena lica D.K (1999.), Ž.H. (1994.) i K.A. (1995.) svi iz Sarajeva. O navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lišeni slobode predati su u prostorije za zadržavanje lšenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela”, saopštili su iz MUP-a KS.

Podsjetimo, pucnjava se u petak, 20. septembra, desila oko 13 sati u ulici Azize Šaćirbegović, a u vatrenom obračunu učestvovala su dva vozila. Na sreću nije bilo povrijeđenih.