Naslovnica BIH Protesti ili dogovor: Penzioneri danas na sastanku sa Vladom FBiH

Protesti ili dogovor: Penzioneri danas na sastanku sa Vladom FBiH

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH, održanoj protekle subote, temeljito su analizirani i usaglašeni oni minimalni zahtjevi

Nakon što dogovora između Vlade Federacije BiH i penzionera nije bilo dogovora za danas je najavljen sastanak od kojeg zavisi da li će 3. oktobra biti održani masovni protesti.

Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH, održanoj protekle subote, temeljito su analizirani i usaglašeni oni minimalni zahtjevi koje će predočiti na sastanku u Federalnoj vladi.

Odustati neće od vanrednog usklađivanja penzija u ovoj godini, s primjenom od 1.oktobra, prema kojem bi njihova primanja bila uvećana za sedam posto.

Od tražimo Federalne vlade traže i da realizuje svoje prijedloge koje je dala na sjednici od 11. juna, a to su isplata jednokratne novčane pomoći i dodatak za pomoć u liječenju i rehabilitaciji.

Vlada FBiH je pozvala penzionere na sastanak istog dana kad su penzioneri najavili predaju peticije sa više od 65.000 potpisa iz cijele FBiH.

Sastanak u Vladi FBiH zakazan je za 10 sati, a predstavnici Saveza će peticiju predati u 12 sati.