Naslovnica BIH Sarajevo u svom novogodišnjem ruhu: Ulice, trgovi i mostovi zasjali u punom...

Sarajevo u svom novogodišnjem ruhu: Ulice, trgovi i mostovi zasjali u punom sjaju

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Decembar je mjesec u znaku lampica i ukrasa, a gradovi širom svijeta “odjenuli” su svoje blještavo odijelo pa tako i glavni grad naše zemlje.

Novogodišnji praznici su sve bliže, a oni su nezamislivi bez ukrasa kako u domovima tako i na ulicama i trgovima. Sarajevo je ove godine zasjalo u potpunosti, a gotovo da nema ulice u centru grada koja nema ukras koji daju naslutiti da se bliži kraj godine.

Postavljanje svjetlosnih dekoracija i iluminacija izvšeno je na svim atraktivnim lokacijama od Ferhadije i Titove ulice, kao i ispred tržnih centara, ali i na mostovima.

U jednoj od najprometnijih pješačkih zona u centralnom dijelu grada, postavljene su svjetlosne praznične dekoracije u obliku kugli, emotikona sa srcima, svjetlosnih zavjesa, kočija…

Svoju “svjetlucavu fasadu” dobila je Tržnica, zatim Gastro market Crvena jabuka na Marijin Dvoru, ali i zgrada Vječne vatre, a svoje praznično odijelo “obukli” su i mostovi na Miljackoj u centralnom dijelu grada.

Također, posebno su okićeni i tržni centri, ali i prostori u njihovoj blizini. Posebnu čar ovom dijelu godine daju i popularni praznični bazari, koji, pored dekoracija u raznim oblicima, nude mnoštvo sadržaja, kako za djecu, tako i za odrasle.

(klix.ba)