Naslovnica BIH Kolaps nakon prvomajskih praznika: Velike gužve na graničnim prijelazima, zastoji i na...

Kolaps nakon prvomajskih praznika: Velike gužve na graničnim prijelazima, zastoji i na dionici Mostar-Jablanica

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Pojačan je promet putničkih vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić, Svilaj, Bosanski Novi, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Hadžin Potok i Orašje. Na ulazu u našu zemlju kolone vozila su na graničnim prelazima: Osoje, Gorica, Kamensko i Doljani. I na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Najveće gužve i danas su na dionici Mostar-Jablanica, zbog radova u Donjoj Jablanici. Duga kolona vozila do kraja dana očekuju se i na dionicama od Jablanice prema Sarajevu.

Iz BIHAMK-a vozače savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se i na putnom pravcu Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Zbog obilježavanja 1. maja, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.