Naslovnica BIH Brezanski privrednik značajnim novčanim iznosom obradovao 60 korisnika Centra za socijalni rad

Brezanski privrednik značajnim novčanim iznosom obradovao 60 korisnika Centra za socijalni rad

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas
Ramazan je zaista poseban mjesec koji uvijek probudi ono najbolje u nama.
Jedan takav primjer dolazi nam iz Breze.
-“Sa vama dijelimo samo posebne priče pa tako i ovoga puta.
Prošle sedmice posjetio nas je jedan naš komšija, ugledni brezanski preduzetnik, koji je došao u pratnji svoga sina. Brzo je izrazio svoju iskrenu želju da pomogne korisnicima Centra, i to onima kojima je to najpotrebnije. Kroz kraći razgovor zajedno smo konstatovali da pomoć najviše trebaju osobe koje su stare, iznemogle, teško bolesne i koje nemaju bližnjih koji su dužni da se brinu o njima. To su osobe koje nisu u mogućnosti da svojim vlastitim radom obezbijede sebi osnovna sredstva za život i bolje sutra. Takvih je, nažalost, danas puno. S druge strane, malo je onih koji ih prepoznaju i vide i koji žele iskreno da im pomognu.
Ovoga puta, neko ih je vidio, prepoznao i na koncu velikodušno pomogao.
Danas je 60 naših korisnika obradovano značajnim novčanim iznosom koji im je uplaćen na bankovne račune a koji će zasigurno olakšati njihovu, ponekad i surovu svakodnevnicu. Moći će da komotno plate režije, kupe potrebne lijekove, nabave hranu i higijenu ali i da se pripreme za nadolazeće bajramske praznike znajući da ih barem neko nije zaboravio.
Vjerujemo da će ovakvih primjera biti dosta više i u budućnosti te da će naše pozitivne priče inspirisati i druge kompanije i pojednice da nikada ne zaborave one koji trebaju našu pomoć, jer „Suprotnost siromaštvu nije bogatstvo, nego dijeljenje!“.