Naslovnica BIH Evo koje kompanije žele uvesti noćne letove iz Sarajeva

Evo koje kompanije žele uvesti noćne letove iz Sarajeva

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Sarajevski aerodrom planira produžiti radno vrijeme i u toku godine postati aerodrom koji će raditi 24 sata.

Air Serbia je zatražila od Aerodroma Sarajevo letove tokom noći od 15.5. do 30.9.2023. Avion bi trebao kretati iz Beograda u 0:45 i doći u Sarajevo u 1:35, te polijetati iz Sarajeva u 4:30 i doći u Beograd u 5:20.

Aerodrom kaže da bi ovo bio drugi dnevni let, s obzirom na to da bi kompanija nastavila letjeti i u popodnevnom valu sa dolaskom u Sarajevo u 14:15 i odlaskom u 14:45. Tek treba vidjeti koliko bi noćnih frekvencija sedmično uvela Air Serbia, da li svih 7 koliko je tražila ili manje, piše portal Zamaaero.

Jednako tako mogućnost noćnih letova, s obzirom na to da će aerodrom biti otvoren 24 sata, zatražio je i AnadoluJet.

On će uvesti treći sedmični let za Bodrum koji će se operirati od 3.6. do 2.9.2023. i stizati u Sarajevo u 3:00, a odlaziti iz Sarajeva u 4:00.

Ostaje za vidjeti hoće li i druge kompanije iskoristiti mogućnost noćnih letova. Svakako bi to bilo itekako potrebno Croatiji Airlines kojoj bi letovi bili idealni sa polaskom iz Zagreba u 23:00 i dolaskom u Sarajevo oko ponoći. I Austrian bi mogao letova imati kasnije nego ih ima sada, te bi bilo realno da dolazi u Sarajevo oko 23:40 sati. I Turkish bi mogao treći let prebaciti na svoj noćni val sa polaskom iz Istanbula oko ponoći, prognozira Zamaaero.