Naslovnica ILIJAŠ Sadmir Karović: Ilijaški autor naučnih radova objavljenih u priznatim svjetskim časopisima

Sadmir Karović: Ilijaški autor naučnih radova objavljenih u priznatim svjetskim časopisima

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Naš sugrađanin, mnogim Ilijašanima ne tako poznat, Sadmir Karović, je autor mnogobrojnih naučnih radova objavljenih u priznatim naučnim časopisima u BiH ali i mnogim svjetskim i regionalnim referentnim naučnim skupovima.

Profesor Karović živi u Ilijašu i radi se o doktoru pravnih nauka – krivično pravo i vanrednom profesoru za krivičnopravnu naučnu oblast na Pravnom fakultetu Univerzitet u Travniku.

Također Sadmir je gost predavač/stručnjak iz prakse na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Univerzitet u Sarajevu, edukator u Javnoj ustanovi Centar za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH i dobitnik Zahvalnice za unapređenje rada Centra.

Radi se o doktoru pravnih nauka koji ima velik broj objavljenih naučnih i stručnih radova i na taj način dosad je dao nemjerljiv doprinos pravnoj nauci.

U ovom tekstu koji za cilj ima promociju pozitivnih priča iz naše lokalne zajednice, nastojat ćemo nabrojati samo neke od pomenutih radova i priznanja.

Naime, ovaj ilijašanin je član izdavačkih naučnih odbora i redakcija u referentnim naučnim časopisima u BiH, Poljskoj, Rusiji, Turskoj, Sjevernoj Makedoniji i ima oko 80 naučnih i stručnih radova objavljenih na izuzetno referentnim naučnim skupovima i to savjetovanja krivičara, konferencija i sl..
Sadmir je zaposlen, živi u Ilijašu sa suprugom i dvoje djece i jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti vlastitim radovima koji su objavljeni u priznatim časopisima u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Rusiji, Turskoj, Kanadi, Americi, Brazilu.

Nadamo se da ćemo ovakvih pozitivnih priča naših uspješnih sugrađana u budućnosti imati još više i vjerujemo da će ova priča biti uzor i motivacija mnogim mladim obrazovanim ljudima.

62ceb25397fff62ceb2576a1bb