Naslovnica BIH Vikend je pred nama, evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Vikend je pred nama, evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a slični vremenski uslovi će se nastaviti i tokom vikenda.

Danas su ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom, a u višim područjima bit će susnježice i slabijeg snijega. Jače padavine se očekuju u Hercegovini i u Krajini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno može biti i jakih udara juga u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 17 stepeni.

U Sarajevu će bitioblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni.

Izvor: FHMZ
Izvor: FHMZ

Sutra (subota) u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama će padati i snijeg. Očekuju se padavine slabijeg intenziteta uz vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu do 10,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 13 stepeni.

Prekosutra (nedjelja) će također biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prolazno slabije padavine prije podne, a u Hercegovini slaba kiša će padati veći dio dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Prvog radnog dana naredne sedmice se očekuje nastavak oblačnog vremena, a u nekim dijelovima BiH padat će kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 11 stepeni.

(klix.ba)