Naslovnica ILIJAŠ Obuka članova biračkih odbora za Lokalne izbore 2020

Obuka članova biračkih odbora za Lokalne izbore 2020

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Općinska izborna komisija Ilijaš pokrenula je aktivnosti  u predizbornom periodu za Lokalne izbore 2020 oko obuke članova i zamjenika biračkih odbora. U skladu sa preporukom Centralne izborne komisije organizovana je online obuka za članove i zamjenike biračkih odbora.

Za one koji nisu imali uslove za online obuku, organizirana je obuka u kino sali Ilijaš u ponedjeljak i utorak uz rad u grupama i poštivanje svih epidemioloških preporuka.

Online obukom obuhvaćeno je oko 150 članova i zamjenika biračkih odbora, a u ova dva dana obučili smo i sve ostale članove. Jedan dan imali smo i obuku predsjednika biračkih odbora uz praktične pokazatelje popunjavanja obrazaca i svih ostalih aktivnosti na sam dan izbora. S ovom današnjom aktivnošću završavamo  obuku  predsjednika i članova biračkih odbora,  kazao je za Radio Ilijaš Velid Fazlić, predsjednik Općinske izborne komisije Ilijaš.

Iako se radi u otežanim uslovima zbog epidemije coronavirusa, članovi OIK Ilijaš morali su se prilagoditi situaciji.

OIK Ilijaš je u skladu sa preporukama CIK-a i u saradnji sa načelnikom Općine Ilijaš obezbjedila adekvatna sredstva za imenovanje članova biračkih odbora i njihovih zamjenika, kao i za COVID tim koji će biti na terenu, što se tiče neophodnih materijalno-tehničkih sredstava, zaključuje Fazlić.

Sutra u Biznis centru od 14 do 19 sati bit će organizirana  i provjera znanja za sve učesnike obuke.