Naslovnica ILIJAŠ Objavljen Javni poziv privrednim subjektima sa područja općine Ilijaš

Objavljen Javni poziv privrednim subjektima sa područja općine Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Javni poziv privrednicima sa područja Općine Ilijaš da apliciraju za subvencioniranu liniju Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i Općine Ilijaš objavljen je u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke. Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranje po stopi od nula posto uz subvencioniranje profitne marže od strane Općine Ilijaš.

Za realizaciju ove Linije finansiranja BBI banka je obezbjedila sredstva u iznosu 4,7 miliona KM, a Općina Ilijaš će iznosom od 100.000,00 KM subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 3,9%. Privredna društva u okviru ovog projekta mogu uzeti finansiranje u BBI banci maksimalno do 300.000 KM, a samostalni poduzetnici, odnosno djelatnosti fizičkih lica do maksimalno 50.000 KM.

Namjena sredstava je da se pruži finansijska podrška privrednim subjektima za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, finansiranjem obrtnih, trajnih obrtnih sredstava, osnovnih sredstava i investicija (dugoročna finansiranja), a kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veća iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta i novo zapošljavanje i povećanje izvoza, te umanjenje negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom i širenjem virusa COVID-19.

Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom “Zahtjev za finansiranje iz linije Općine Ilijaš” lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b. ili putem elektronske pošte: linijaopcinailijas@bbi.ba.

Dodatne informacije zainteresovani privrednici mogu dobiti u poslovnici BBI banke u Ilijašu (ul. Hašima Spahića bb) ili u najbližoj poslovnici BBI banke na području Kantona Sarajevo, na e-mail: linijaopcinailijas@bbi.ba, na brojeve telefona 033/275-507, 033/275-273, 033/275-259, 033/275-641 i 033/275-643 i na web stranici www.bbi.ba.

Javni poziv možete preuzeti ovdje, a više informacija potražite na stranici Linija Općine Ilijaš.