Naslovnica ILIJAŠ Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa pomoćnicima posjetio MZ Srednje

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa pomoćnicima posjetio MZ Srednje

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U nedavnoj posjeti Srednjem, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić zajedno sa pomoćnicima za Stambeno – komunalna pitanja i Puteve i putnu infrastrukturu, sastali su se sa predstavnicima lokalne vlasti u Srednjem, gdje su na licu mjesta upoznati sa lokalnom problematikom, a ponajprije putne infrastrukture na užem području Srednjeg, te okolnih sela.

Kao rezultat niza ranijih sastanaka sa načelnikom, te iznošenja konkretnih problema na području Srednjeg, dogovorena je direktna investicija u visini cca 250 000 KM koja će se usmjeriti na asfaltiranje kompletnog platoa Srednjeg sa ocrtanim parking mjestima i izrađenim trotoarima, te dionice od ulaza u Srednje do novog asfalta na Lijepoj Luci, te dijela puta uz Šatorički potok.

Takođe, dogovorena je sanacija dijela puta prema Medojevićima koji je u jako lošem stanju.

Dogovorena je i sanacija Trličkog potoka što podrazumjeva betoniranje korita u dužini od 80 metara počev od skretanja za novu policijsku stanicu. Ulaz prema Spomen domu takođe će biti asfaltiran.b

Obezbjeđena su i sredstva za šetnicu na relaciji Spomen dom – Moševići (stara pruga) koja je već ranije dogovorena, ali zbog problema na relaciji BH Gas – opština Ilijaš još nije realizovana. Za okolna sela, Gojanovići, Velike šume i Stomorine dogovorena je sanacija puteva u smislu nasipa i izrade kanalica. Za projekat asfaltnog puta Čevljanovići – Lađevići – Stomorine, dogovorena je izrada idejnog projekta.

Uprkos problemima izazvanim virusom COVID – 19 koja su uticala na umanjenje budžeta opštine Ilijaš za 2020. godinu, uspjeli smo da u Srednje dovedemo investicije i pokrenemo stvari sa mrtve tačke.

Facebook: MZ Srednje