Naslovnica FOTO U akciji “Paket solidarnosti” obradovano 70 porodica sa područja općine Ilijaš

U akciji “Paket solidarnosti” obradovano 70 porodica sa područja općine Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Prikupljanje sredstava za humanitarnu akciju “Paket solidarnosti” trajalo je pet dana, a akcija je bila usmjerena na prikupljanje sredstava za porodice sa područja općine Ilijaš koje se pogođene ovom teškom situacijom uzrokovanom pandemijom korona virusa.

Pokretač akcije je Mjesna zajednica Ilijaš Grad u saradnji sa portalom ILIJAS.info.

U akciji su prikupljena novčana sredstva koja su donirana od strane mnogobrojnih sponzora i dobrih ljudi koji su prepoznali ozbiljnost situacije.

Prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu namirnica je trajalo do 31. marta, a podjela paketa izvršena je 1., 2. i 3. aprila 2020. godine.

Savjet MZ Ilijaš Grad u saradnji sa portalom ILIJAS.info, obišao je 70 porodica za koje su dobili informacije da su ugrožene.

-“Prije svega želimo da se zahvalimo svim donatorima i dobrim ljudima koji su donirali svoja privatna sredstva, da bi pomogli drugima u nevolji. Mi smo u ovome svemu samo posrednici tj. bez donatora, ova akcija ne bi uspjela. Svi paketi dostavljeni su direktno na adresu, tako da porodice sa spiska, nisu ni slutile da ćemo ih posjetiti. Uspjeli smo prikupiti novac za kupovinu 70 paketa u kojima se nalaze osnovne životne namirnice. Iskreno se nadamo da će se akcija nastaviti i u drugim mjesnih zajednicama, džematima i gradovima, jer svako naselje ima svoje ugrožene. Apelujemo i drugima osobama koje su u mogućnosti, da se pokrenu, te da pomognu svojim komšijama i osobama kojima je potrebna pomoć”, izjavio je predsjednik MZ Ilijaš Grad.

Pravna lica: Zamex Ilijaš, I centar Ilijaš, Pekara Gold Podlugovi, market Han Ilijaš, market Sake Ilijaš, market Mak Malešići, knjižara Nidija Ilijaš, BP Merol Podlugovi, BZK Preporod Ilijaš, Pizzerija Azzuro Ilijaš, mesara Memić Ilijaš, pekara Bosna-Pek Podlugovi, anonimni donatori itd.

Porodice donatori: Salkić, Isić, Dević, Duraković, Alić, Ombašić, Matoruga, Šehić, Smailbegović, Čavalić, Čamdžić, Ćosić, Ovčina, Herak, N. Nevaljalović, D. Nevljalović, Kondžić, Buza, Fazlić, Beširović, porodica Pašić Australija, Harbaš, anonimni donatori, itd.

Ovim putem želimo da se zahvalimo i džematu Odense iz Danske i njihovom imamu Almedinu ef. Ibiševiću na vrijednoj donaciji.