Naslovnica IZDVOJENO Građani Ilijaša pokazali odgovornost: Policija nije zabilježila niti jedan slučaj nepoštivanja policijskog...

Građani Ilijaša pokazali odgovornost: Policija nije zabilježila niti jedan slučaj nepoštivanja policijskog sata

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Jedna od mjera na vanrednoj sjednici općinskog štaba civilne zaštite koja je izdata na prethodnom sastanku bila je kontorla građana kojima je određena izolacija. Ovu mjeru provode pripadnici PU Ilijaš.

Kako je i istakao na sastanku, Irfan Nefić komandir PU Ilijaš i član OŠCZ, postupa se po rješenjima Federalne uprave inspekcijskih poslova, te da se nadziru osobe koje se nalaze u izolaciji po rješenju.

Moramo napomenuti da policija preduzima određene mjere i radnje preventivno djelujući na adekvatan način kako bi zaštitili građane naše općine.

Na području naše općine nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze koronavirusom dok se u samoizolaciji nalazi 61 osoba.

Nakon uvođenja zabrane kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 godina volonteri CK Ilijaš aktivno rade na pomaganju osobama kojima je pomoć potrebna.

Od sinoć je na području čitave FBiH uveden i policijski sat što znači da je zabranjeno kretanje za sve bez opravdanog razloga, zabrana je na snazi od 18 do 5 sati a trajat će do daljnjeg.

Kako nam javljaju iz PS Ilijaš, sinoć nije zabilježen niti jedan slučaj nepoštivanja naredbi vezanih za policijski sat. Građani se pridržavaju pravila.

Sve općinske službe aktivne su na poduzimanju preventivnih mjera u spriječavanju širenja koronavirusa.

Planirane su i nabavke šatora, sredstava za dezinfekciju, zaštitnih maski kao i pranje ulica.

Ispred trgovina primjetne su manje gužve zbog mjera opreza kojima se pridržavaju preporuke nadležnih o rastojanju.

Pozivamo sve građane da ovu situaciju shvate ozbiljno i da se pridržavaju svih MJERA i NAREDBI Kriznog štaba.

Apelujemo na sve građane da u danima borbe protiv koronavirusa zaštitne maske i rukavice koje nose van kuća adekvatno odlažu u otpad.