Naslovnica FOTO Zbog obilnih padavina poplavljena ulica u Starom Ilijašu (FOTO)

Zbog obilnih padavina poplavljena ulica u Starom Ilijašu (FOTO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Uzrokovano obilnom kišom koja pada od sinoć, ulica u Starom Ilijašu potopljena je te je onemogućen normalan i siguran pristup kućama.

U toj ulici (Bosanski put 89) nalazi se i 88-godišnji dedo koji svaki drugi dan mora otići na dijalizu, bez obzira na uslove. U razgovoru za naš portal naglasio je da je ovo višegodišnji problem koji je kako nam je kazao još od 2013. godine. Bezbrojni zahtjevima i apelima nadležnim službama isti nikada nije rješen te gotovo svaki put kada su obilnije padavine u pitanju ovaj dio  poplavi.

Na licu mjesta jutros, zatekli smo i pripadnike policije koji su napravili zabilješku o poplavi time odradivši svoj dio posla no ipak moramo napomenuti da ovaj problem nije od ove godine i da su o istom upoznate sve nadležne službe.

Po ko zna koji put pelujemo odgovornim da izađu na teren, popričaju sa građanima ove ulice te da što prije riješe problem.

Kako nam kažu građani  boje se i prljavštine jer je ova voda uglavnom kanalizacija koja se izlila te došla do njihovih domova.

U nastavku pogledajte fotografije sa lica mjesta: