Naslovnica ILIJAŠ Porast popularnosti platforme www.bizcity.ba među privrednicima (VIDEO)

Porast popularnosti platforme www.bizcity.ba među privrednicima (VIDEO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Bizcity.ba poslovna platforma jedinstvenog b2b i b2c koncepta sa zadatkom modernizacije poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća. Privredni grad svakodnevno popunjava svoje kapacitete novim pravnim subjektima, žargonski, naseljava se ono što našoj privredi, uz olakšanje, treba da predstavlja otvorene mogućnosti uštede, bržeg i jednostavnijeg poslovanja, napretka i osvajanja tržišta. U proteklom periodu, kako je pojašnjeno i podastrto statističkim pokazatelima iz poslovnog inkubatora SASE, bilježi se napredak i to kroz rast broja korisnika od 20%; rast dnevnih, sedmičnih i mjesečnih posjeta platrofmi bizcity.ba za cca. 100% na mjesečnom nivou; porast posjećenosti i dosega na relaciji b2c putem društvenih mreža ali i lično za cca. 70% u augustu u odnosu na mjesec juli.

“Ono što nas posebno raduje, kao tim koji je i prije samog lansiranja proizvoda bizcity.ba na tržište bio svjestan sa čime se susrete i sa čime će se susretati, jeste da nam ljudi vjeruju, da se privrednici trude razumjeti i prihvatiti ekonomske pokazatelje koji korištenjem platforme idu u njihovu korist, ali nam posebnu pažnju pružaju uposlenici privrednih subjekata korisnika platforme iz jednostavnog razloga olakšanja njihovih svakodnevnih obaveza. Uz samo povjerenje, na tržištu, posebice kod korisnika platforme, bizcity.ba prepoznat je kao središte privrednih zbivanja sa tendencijom brzog rasta i razvitka, okupljalište bonitetno provjerenih subjekata na tržištu, osiguranog audijensa provjerenih distributera i dobavljača a sve u smislu modernizacije i razvitka pojedinačnih biznisa”, u razgovoru naglašava osnivač poslovnog inkubatora SASE i bizcity.ba platforme Sulejmanović Halil.

Bizcity.ba trenutno na interaktivnoj platformi, interesantnog live privrednog okruženja na u internet kanalima, broji 136 korisnika iz različitih privrednih oblasti. Korisnici platforme uz internet identitet vlastitog biznisa čiji su nosilac interaktivna bizZgrada – prilagođenog izgleda od strane samog korisnika, bizBox – iskočni prozorčić sa informacijama te bizProfil – napredni privredni website interfaca, dobijaju i mnogo drugih pogodnosti kao što su mogućnost zapošljavanja, tenderskog poslovanja, pristupa bazama podataka privrednih subjekata sa preko 50.000 pravnih lica, bazama grantova iz raznih fondova za razvoj malih i srednjih preduzeća te informativno – edukativnih sadržaja kroz ekonomski i webinar centar.

“Korisnicima bizcity.ba, a kako ih u stručnoj terminologiji nazivamo bizKorisnicima, sada pružamo i dvije nove usluge, i to sve od augusta, odnosno septembra mjeseca ove godine, i to promocije korisnika sponzorisane kao objave u određenim predjelima od interesa za specifičnog pravnog subjekta korisnika platforme sa tekstualnim dijelom objave i galerijom; te kroz zadnju inovaciju i e-mail oglašavanja bizcity.ba prema korisnicima platforme, u zatvorenim krugovima, gdje je cilj uspostava b2b komunikacije i direktne animacije uspostave jačih privrednih veza između subjekata na tržištu. E-mail dostavljamo u dva sedmična termina a korisnike targetiramo kroz najbitnije segmente same platforme i svega što bizcity.ba predstavlja a to su bizNovosti, bizPosao, bizPromocija, bizSpecijal, bizTenderi i bizStatistika”, dodala je uposlenica u administraciji Poslovnog inkubatora SASE i jedna od urednica bizcity.ba platforme Karić Lejla.

Slogan “Ima li Vaša firma internet identitet”, a kako smo saznali iz razgovora sa osnivačem inkubatora i platforme, zbog velike prihvaćenosti među poslovnim subjektima u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine sa akcentom na Kanton Sarajevo, od mjeseca septembra poduprijeli su novom idejom, sloganom koji smatraju vodiljom za svaki naredni zajednički uspjeh, i to za “Siguran rast i razvitak biznisa”.

Korisnik bizcity.ba možete postati putem same platforme na www.bizcity.ba; kontaktiranjem urednika i administratora platforme u kontakt formi na platformi bizcity.ba; slanjem poruke na facebook ili instagram profile bizcity.ba; ili kontaktiranjem direktno na broj telefona osnivača platforme +387(0) 62 575 990.