Naslovnica ILIJAŠ Vanredni poziv za upis djece predškolskog odgoja

Vanredni poziv za upis djece predškolskog odgoja

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Javna ustanova Djeca Sarajeva objavila je vanredni javni poziv roditeljima i starateljima djece obveznika predškolskog odgoja i obrazovanja u KS za prijavu i upis djece u vrtiće i osnovne škole.

Obavezni program u godini pred polazaka u školu koji sprovodi JU Djeca Sarajeva realizirat će se u 23 vrtića i 32 osnovne škole na području Kantona Sarajevo.

Obaveznici predškolskog odgoja i obrazovanja su sva djeca koja 1. septembra 2018. godine imaju navršenih pet godina života. Prijava za pohađanje obaveznog programa predškolskog odgoja i obrazovanja djeteta može se preuzeti na lokacijama predviđenim za prijavljivanje djece kao i na web stranici JU Djeca Sarajeva www.djecasarajeva.edu.ba.

Roditelji su obavezni prioritetno prijaviti dijete u najbliži vrtić predškolske ustanove, a ukoliko nema mogućnosti za navedenu prijavu, zbog udaljenosti vrtića od mjesta prebivališta, dijete se tada prijavljuje u najbližu osnovnu školu.

Roditelj ili staratelji dužan je dostaviti ljekarsko uvjerenje kojim se potvrđuje da je dijete zdravo i da može pohađati vrtić ne smije biti starije od 30 dana u odnosu na dan početka školske godine i dostavlja se nadležnom odgajatelju prilikom prvog dana boravka djeteta u vrtiću ili školi, te rodni list djeteta koji se daje na uvid.