Naslovnica ILIJAŠ Počele prijave na besplatnu jednodnevnu edukaciju na temu “Osnove pisanja biznis plana”

Počele prijave na besplatnu jednodnevnu edukaciju na temu “Osnove pisanja biznis plana”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U okviru projekta  “Edukativne radionice u MZ Mrakovo”, Omladinska organizacija “Iskoristi dan – Carpe Diem” organizuje besplatnu jednodnevnu edukaciju o temi: “Osnove pisanja biznis plana“, koja će se održati  28.04.2018. (subota) u prostorijama MZ Mrakovo – Ilijaš, u periodu od 10:00 do 16:00 sati.

Kreiranje biznis plana je prvi korak koji trebate uraditi kada počinjete neki posao. On vam pomaže da realno sagledate prilike i prepreke koje se nalaze u okruženju, saznate ko vam je konkurencija, koje efekte možete očekivati od posla koji želite raditi, te da li će taj posao u određenom vremenu biti finansijski isplativ.

Osnovni cilj edukacije je prenijeti znanja i vještine pisanja efikasnog biznis plana. Polaznici edukacije uvidjet će svoje poduzetničke sklonosti, kako samostalno generirati poslovne ideje, opisati poduzetničku ideju te kako planirati i postaviti ciljeve, misiju, viziju i strategiju razvoja biznisa.

Ko se može prijaviti:

  • Mladi (15 – 35 godina starosti)
  • Studenti i srednjoškolci završnih godina
  • Ostali pojedinci zainteresovani za usavršavanje
  • Prednost pri izboru imat će prijavljeni učesnici iz Mjesne zajednice Mrakovo.

Učešće na radionici je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka: https://www.surveymonkey.com/r/PLP8FWV . Rok za prijave je 27.04.2018. godine do 16:00 sati. Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da imate u vidu vrijeme prijave.

Za odabrane učesnike obezbjeđen je radni materijal, ručak i osvježenje, prevoz do prostorija MZ Mrakovo kao i certifikat o učešću.

Kontakt osoba, broj telefona i e-mail:

Enisa Mešetović, tel.: 061 352 991,e-mail: enisa.88@hotmail.com