Naslovnica ILIJAŠ Poznati pobjednici konkursa “Voda, čudo što život znači”

Poznati pobjednici konkursa “Voda, čudo što život znači”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Povodom Svjetskog dana voda Javna ustanova Srednjoškolski centar „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš u saradnji sa Javnim preduzećem „Vodostan“ d.o.o. Ilijaš raspisala je literarni konkurs za učenike naše škole o temi „Voda, čudo što život znači“. 

Konkurs je bio otvoren od 14.03. do 20.03. 2018. godine.

Komisija za izbor najboljih radova u sastavu: prof. Mirzeta Kašić-Lelo, predsjednica Komisije i članice prof. Amra Đečević i prof. Aida Krhan održala je sjednicu 21. marta 2018. godine, razmotrila, ocijenila i izabrala najbolje radove.

Na konkurs je pristiglo 12 radova, ali je Komisija utvrdila da četiri rada ne zadovoljavaju uvjete konkursa. Komisija je pregledala preostalih 8 radova, članice su ispravile pravopisne i stilske greške, utvrdile da u nekim radovima nije u potpunosti odgovoreno na zadanu temu. Sve članice Komisije na kraju su ocijenile radove i izabrana su tri sa najboljim prosječnim ocjenama. Članice Komisije su konstatovale da su svi učenici, učesnici ovog konkursa, uložili izuzetan trud i svojim radovima pokazali koliko cijene vodu i blagodati koje nam ona daje, ali i da njeguju lijepu pisanu riječ.

Članovi Komisije postigli su dogovor da se imena nagrađenih objave 22.03. 2018. godine, te da se pobjednici obavijeste o rezultatima.

Pobjednici konkursa:
Šejla Bikić IVa – prvo mjesto
Edina Kamenjaš IVa – drugo mjesto
Adelisa Polovina IIIb – treće mjesto

Diplome i nagrade bit će uručene danas, 22.03. 2018. godine, na programu povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, o čemu su nagrađeni učenici već obaviješteni.

Zahvaljujemo se svim učesnicima takmičenja, a onima koji nisu osvojili nagrade želimo više sreće sljedeće godine.