Naslovnica FOTO U restoranu “Fontana” u Ilijašu održana prezentacija Nexe crijepa (FOTO)

U restoranu “Fontana” u Ilijašu održana prezentacija Nexe crijepa (FOTO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U utorak 25.04.2017. održana je prezentacija Nexe crijepa u restoranu Fontana u Ilijašu. Na prezentaciji su sudjelovali predavač Tomislav Karin struč.spec.ing.aedif. iz Đakova i prodajni predstavnik za BIH Goran Šutvić. Prezentacija je bila jako dobro posječena, te je bilo preko 40 sudionika. Zahvaljujući dobrom domaćinu tvrtki Liščevica i predavačima iz Nexe-a atmosfera je bila ugodna i druženje je potrajalo dugo u noć.

Već na samom početku prezentacije se moglo vidjeti da se radi o ozbiljnoj firmi koja ima tradiciju 95 godina. Svoju prekrasnu priču su započeli davne 1922. godine pod brendom Bohn, a od 1945. godine dolaze pod nazivom Dilj Vinkovci, a od 2002. godine su članica poznate NEXE grupe.

Nexe grupa je sustav 16 tvrtki koje posluju u Republici Hrvatskoj, Srbiji, te Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost je proizvodnja građevinskog materijala (cementa, cigle, crijepa, betona, agregata, betonskih elemenata, keramičkih pločica), a u grupi se nalazi i tvrtka koja se bavi građevinarstvom.

Nadaleko poznat kao Vinkovački crijep, za kojeg svi znaju i kojim su prekrivene stotine tisuća kuća na ovom području Europe,  doživio je svoju renesansu i jako veliki napredak 2010. godine kada je uloženo preko 45 miliona eura u izgradnju novog i rekonstrukciju starog pogona. Danas firma radi u dva odvojena pogona u Vinkovcima Dilj i Slavonka gdje se proizvode vrhunski proizvodi od gline, koji svakim danom osvajaju sve veće tržište i postaju vodeći brendom u proizvodnji crijepa. U opekarskoj industriji kažu da je sretan onaj tko ima dobru sirovinu za izradu crijepa, a oni ju imaju! Imaju najsuvremenije pogone, u zadnjih deset godina promijenili su i sirovinsku bazu. Tomislav tvrdi da je glina na Slavonci praktički keramika! Prvih deset metara gline skidaju, te se za izradu crijepa koristi glina od 10-18 m. Sama tehnologija proizvodnje je Europska – a time i kvaliteta!!! Nexe glineni crijep predstavlja vrhunac ekološke proizvodnje, koriste se prirodne sirovine (glina i voda), prirodni energent (plin), proizvode je moguće reciklirati, a Nexe kao ekološki osvještena tvrtka zbrinjava svoj otpad.

Predavači iz Nexe-a su predstaviti sve svoje proizvode. Prije svega tu je crijep GLINEX, koji dolazi u tri varijante. Zatim crijep MEDITERAN u dvije boje i naposlijetku CRIJEPOVI VELIKOG FORMATA.

Crijepovi velokog formata nose ime nekog Rimskog cara. To su CEZAR, DIOKLECIJAN i OKTAVIJAN. Glavna odlika tih crijepova je njihova veličina, što prije svega utječe na utrošak materijala, ali i na brzinu gradnje. U konačnici to znači i bolju ekonomsku isplativost.

Za sve spomenute proizvode imaju veliki broj specijalnih crijepova, što možda može prevagnuti kod izbora. Dosta se pričalo i o NEXE KROVNOJ OPREMI, te izvedbi ventilirajučeg krova.

Poseban naglasak su stavili na njihov najnoviji model crijepa po imenu Valens.

VALENS – crijep vrhunske kvalitete i modernog dizajna, koji prati današnju arhitekturu. Arhitektura 21. stoljeća je uznapredovala uporabom novih materijala, čime su nastale građevine potpuno novih funkcija i oblika. Kako se danas teži praktičnosti i jednostavnosti, prateći trendove, vidi se da su proizveli crijep i za one najzahtjevnije. Dodatnu ljepotu i harmoniju upotpunjava njegova antracit boja. Brzom pokrivanju u prilog ide njegova veličina, utrošak Valensa je 10 komomada po kvadratnom metru krovišta, samim time smanjuje se utrošak materijala, a veća ekonomska isplativost. Valens ima mogučnost kliznog letvanja, što čini ovaj crijep odličnim pokrovnim materijalom kako za nove objekte tako i za sanacije krovišta. Ovisno o Vašoj želji i viziji crijep Valens se može slagati jedan na jedan ili se može preklapati. Odličnoj usklađenosti i jedinstvenosti krova pridonose specijalni elementi koji obuhvaćaju sve što je potrebno za krov. Tako da mu nema ravnog!!!!

Sigurni u kvalitetu svojih proizvoda daju Vam garanciju na 50 godina!!!