Naslovnica ILIJAŠ Fazil Š. u kritičnom stanju nakon što su ga u subotu navečer...

Fazil Š. u kritičnom stanju nakon što su ga u subotu navečer pretukla trojica mladića iz Ilijaša

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Husein Delalić, sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Sarajevu, odredio je jednomjesečni pritvor trojici nasilnika i to A.H. (21), A.A. (21) te M.C. (20), a koji se sumnjiče da su u subotu navečer pokušali ubiti Fazila Š. iz Ilijaša.

Fazil je u brutalnom napadu zadobio fatalne povrede glave, rebara, grudnog koša ali i drugih dijelova tijela zbog koji je odmah pao u komu.

Trojica nasilnika su se navodno vraćala sa svadbe koja se održavala u blizini mjesta događaja te su bili prilično pijani.

U jednom trenutku su sasvim slučajno sreli Fazila Šabanovića te su mu počeli dobacivati i upućivati mu pogrdne riječi i psovke. Međutim, Fazil im je uzvratio pa je došlo do svađe. Tada su pijani mladići bez konkretnog povoda i razloga nasrrnuli na Fazila pa su čak počupali i kolce iz zemlje te ga njima udarali po glavi ali i drugim dijelovima tijela.

Nasilnici su nakon što su prebili muškarca pobjegli, a Fazil je odmah prebačen u sarajevsku bolnicu ali je ubrzo nakon batina koje je primio izgubio svijest i pao u komu i nalazi se u reanimacijskom programu. Iako su se danas pojavile informacije da je nesretni muškarac preminuo, potvrđeno je da i dalje živ iako u veoma teškom stanju. 

Trojica mladića su uhapšeni nekoliko sati nakon napada te predati Tužilaštvu najprije zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda. Nakon saslušanja u Tužilaštvu krivično djelo je prekvalifikovano u pokušaj ubistva te im je pritvor određen zbog opasnosti da bi mogli ponoviti krivično djelo.