Naslovnica ILIJAŠ Obilježen treći rođendan Osnovne škole “Stari Ilijaš” (FOTO)

Obilježen treći rođendan Osnovne škole “Stari Ilijaš” (FOTO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Bogatim sportskim i kulturno-zabavnim programom danas je obilježen Dan škole JU OŠ „Stari Ilijaš“ u Ilijašu. Ovo je treći rođendan škole, i program obilježavanja započeo je u jutranjim satima, kada je upriličeno takmičenje učenika u sportskim disciplinama.

Na veliko zadovoljstvo uprave škole, učenika i nastavnika upriličeno je i svečano otvorenje  lifta, koji je izgrađen u mjesecu januaru za učenika Farisa Herića zahvaljujući udruženim snagama direktora škole prof. Mahira Devića, općinskog načalnika Akifa Fazlića, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, uposlenika škole, izvršioca radova EURO PROST d.o.o, kao i svih drugih koji su učestovali u realizaciji ovog projekta.

Prisutim su se obratili direktor škole prof. Mahir Dević; ministar obrazovanja, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

JU OŠ “Stari Ilijaš” od danas je i ponosi vlasnik ceritifkata ISO 9001:2015, čime je postala jedina škola u državi sa navedenim certifikatom.