Naslovnica FOTO OŠ “Stari Ilijaš”: 28. februara priredba povodom Dana škole i svečano puštanje...

OŠ “Stari Ilijaš”: 28. februara priredba povodom Dana škole i svečano puštanje u rad lifta za dječaka sa teškoćama u kretanju

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Organizacioni odbor za obilježavanje Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH održao je niz sastanaka posvećenih pripremama manifestestacije. Kao i proteklih godina u sklopu obilježavanja Dana Općine Ilijaš bit će upriličen prigodan kulturno-umjetnički i sportski program.

Povodom Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH, u OŠ “Stari Ilijaš” bit će upriličena priredba povodom Dana škole te svečano puštanje u rad lifta koji je izgrađen za dijete sa teškoćama u kretanju.

Faris Herić učenik je šestog razreda Osnovne škole Stari Ilijaš.

Njegov dolazak u školu nešto je drukčiji od dolaska njegovih drugara…

Faris na nastavu dolazi s majkom koja ga svaki put nosi na leđima, jer ovaj dječak boluje od cerebralne paralize, a učionice su na drugom spratu.

Kako su iz navedene škole kazali, lift ima metalnu konstrukciju obloženu panoramskim staklom, keramički pod, ugrađenu rasvjetu i vrata voznog okna s elektrokontaktom…

Svečano puštanje u rad lifta te prigodan program povodom Dana škole održat će se 28. februara 2017. godine sa početkom u 10:00 sati u prostorijama OŠ “Stari Ilijaš”.