Naslovnica ILIJAŠ U Ilijašu održan Zimski školski bazar

U Ilijašu održan Zimski školski bazar

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U subotu, 03.12.2016. godine, u organizaciji Lige trezvenosti i Crvenog križa održan je Zimski školski bazar. Učešće je uzelo 46 učenika, članova ovog školskog udruženja, predvođeni dr.Enisom Mešanović-Selimović. Na štandovima je bila izložena bogata ponuda slanih i slatkih jela, toplih napitaka i polovne garderobe. Pozitivnu energiju, vedro raspoloženje i entuzijazam naših učenika upotpunili su akordi popularnih muzičkih numera.

     Odziv građana bio je veoma dobar. Prikupljena su značajna materijalna sredstva, koja će u potpunosti biti usmjerena za djecu smještenu u SOS Dječijem selu Mojmilo. Cilj ove akcije je probuditi duh suosjećanja i humanosti u mladim ljudima, pokrenuti promjene u društvu i biti dio njih, inspirisati i animirati nove članove da uzmu učešće i doprinesu kvaliteti rada sekcije i škole općenito.

    Ovo je također i skromni doprinos Danu volontera, koji zaslužuje daleko veću pažnju od one koja mu se pridaje. Čestitamo dr. Enisi Mešanović-Selimović na dobroj organizaciji Zimskog školskog bazara. Zahvaljujemo učenicima, građanima i svima koji su ovu subotu učinili drugačijom. Ovaj bazar je trijumf humanosti grada Ilijaša.

Pripremila: Draginović Ilhana

Uredila: Pušina Samra