Naslovnica BIH Hat-trick Admira Huskića donio pobjedu pionirima FK Željezničar

Hat-trick Admira Huskića donio pobjedu pionirima FK Željezničar

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Pioniri Željezničara danas su u okviru pionirske lige FK Kantona Sarajevo savladali gradske rivale FK Sarajevo rezultatom 4:2 (2:1).

Plavi su zasluženo došli do pobjede u ovom duelu. Domaći su imali prvu priliku na utakmici, ali se napadač Plavih nije najbolje snašao i šutirao je pored gola. Domaći dolaze do vodstva u 4. minuti kada Huskić koristi grešku zadnje linije gostiju i postiže pogodak za vodstvo. Gosti su do poravnanja došli u 21. minuti.

Zeljo 1

Islamović je odlično prošao po lijevoj strani, ubacio loptu u peterac, a Vintonji pogađa za poravnanje. Ipak, Plavi ne odustaju od svoje igre i koriste još jednu priliku pred sami kraj poluvremena kada Huskić postiže novi pogodak. Domaći su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje s obzirom da je na samom početku drugog dijela isključen Džindo, koji je napravio prekršaj kao posljednji igrač odbrane. Bordo pioniri nisu uspjeli iskoristiti tu prednost, a Devlić u 52. minuti, ponovo nakon greške stopera gostiju povećava vodstvo na 3:1. Sarajevo je uspjelo da smanji prednost u 56. minuti, kada se Nargalić najbolje snalazi i postiže pogodak.

Huskic

‘Tačku na i’ stavlja Huskić koji je svojim treći pogotkom danas riješio pitanje pobjednika, kada je lobovao istrčalog golmana Jokića i postavio konačan rezultat.

Treba istaći da je Bordo ekipa imala nekoliko dobrih prilika, ali je golman domaćih Pojata bio danas odličan i imao nekoliko sjajnih intervencija.

FK Željezničar: Pojata, Omerović (Zulić), Delić, Cacan, Panjeta, Džindo, Halvadžija, Mujić (Devlić), Islamović (Sudžum), Helać (Hadžialić) i Huskić (Krezić).

FK Sarajevo: Jokić, Čičkušić (Ljuma), Vitlar (Jašarević), Sabljica, Islamović, Liješnić, Đokanović, Nikolić, Hasančić (Varešanović), Nargalić i Vintoni (Hadžić).

(sport1.ba)