Naslovnica BIH Takmičarka KK “Rašid Buća” osvojila srebrenu medalju u Istanbulu

Takmičarka KK “Rašid Buća” osvojila srebrenu medalju u Istanbulu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Ženska karate reprezentacija Bosne i Hercegovine je u okviru 18. Balkanskog prvenstva za seniore, koje se ovog vikenda održava u Istanbulu, osvojila drugo mjesto.

Ovaj rezultat je posebno važan za naš klub i grad Ilijaš jer je dio bosanskohercegovačke ekipe bila i takmičarka KK”Rašid Buća”,  Emina Brkić.

Naime, Emina je zajedno sa reprezentativkama: Mirnesom Bektaš, Ivonom Čavar i Enom Gljiva učestvovala u ekipnim borbama seniorki.

Bosanskohercegovačke predstavnice su do odličnog rezultata došle pobjedivši ekipe Bugarske, Turske i Rumunije, dok su u finalu poražene od reprezentacije Crne Gore.

Osim nastupa u ekipnim mečevima, naša sugrađanka je imala zapaženo učešće u pojedinačnim borbama u kategoriji borbe seniorke -68kg pobjedivši predstavnicu Hrvatske ubjedljivim rezultatom 8:1.

Međutim, u borbi za polufinale Emina je poražena od takmičarke Turske što nije bilo dovoljno za još jednu medalju.

Također je bitno istači da je karate reprezentacija Bosne i Hercegovine u Istanbulu ostvojila 8 medalja od kojih su dvije srebrene i šest bronzanih.

Redakcija web portala www.ilijas.info upućuje najiskrenije čestitke svim učesnicima bosanskohercegovačkog tima a Ilijašanki Emini Brkić želimo mnogo sportske sreće i uspijeha u narednim takmičenjima.

 

Piše: Anela Subašić