Garden centar SEMINA Ilijaš Malešici Caffe pizzeria i centar Ilijaš

Učenici SŠC “Nedžad Ibrišimović” učestvovali u projektu “Noć u Muzeju – Noć nauke i aktivizma”

Autoskola Velic Ilijas BP Merol Podlugovi Ilijas Pekara Gold Podlugovi Mehdijano Bijambare

   

Učenici SŠC “Nedžad Ibrišimović” učestvovali na projektu “Noć u Muzeju – Noć nauke i aktivizma”. Učenici su bili podijeljeni u četiri grupe, istraživali i obilazili postavke u muzeju. Sinoć im se pridružila i ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack koja je otvorila događaj “Noć u Muzeju – Noć nauke i aktivizma”.

Nakon što su završili rad u laboratorijama, organizovana je večera, a potom spavanje. Učenici su bili smješteni u Zgradi prirodnih nauka gdje su spavali na strunjačama i u vrećama za spavanje, što je bila dodatna avantura. U ovoj akciji učestvovalo je 213 učenika i 52 nastavnika iz 51 osnovne i srednje škole u BiH.

U jutarnjim satima, nakon doručka, učenici srednjih škola su radili mural mira koji se završio do 11:30 sati. Učenici srednjih škola će dobiti certifikat #MlađiIstraživač, a osnovnih škola #KustosJunior.

“Noć u Muzeju – Noć nauke i aktivizma” u Zemaljskom muzeju u Sarajevu organizuje Civitas u saradnji s Ambasadom SAD-a.Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović” predstavljali su: Nuhodžić Mirza, Nejra Hasečić, Mirela Kurtović, Kenan Musić uz pratnju profesorice Dragane Kartal.

Mesnica Sabanac Mjesto za reklamu