Garden centar SEMINA Ilijaš Malešici Caffe pizzeria i centar Ilijaš

Učenici OŠ “Stari Ilijaš” osvojili vrijedne nagrade u okviru projekta “Volontiranje je cool” (FOTO)

Autoskola Velic Ilijas BP Merol Podlugovi Ilijas Pekara Gold Podlugovi Mehdijano Bijambare

   

Devetnaest vrijednih učenika s koordinatorima Osnovne škole „Stari Ilijaš“ su bili dio projekta „Volontiranje je cool!“ kojeg organizuje Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA.

Sprovedene aktivnosti učenika Osnovne škole „Stari Ilijaš“ su: volontiranje u udruženju „Budi mi drug“, volontiranje na Dan planete Zemlje – uređenje parka gradskog vrtića u Ilijašu, volontiranje u školi – pomoć drugarima koji imaju teškoće u učenju i volontiranje radi humanosti – pomoć drugaru čija je porodica u teškoj socio-ekonomskoj situaciji. Završna aktivnost bio je video snimljen pod sloganom „Partnerstvom do cilja“. Video promoviše vrijednost saradnje roditelja sa školom i obratno.

Na petoj Galeriji volonterizma, završnoj manifestaciji projekta „Volontiranje je cool!“, Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA zajedno sa sponzorima projekta je na osnovu volonterskih izvještaja dodijelio nagrade volonterskim grupama koje su se istaknule u volonterstvu, organiziranju i realizaciji volonterskih aktivnosti, planiranju i promovisanju volonterizma te uključivanju volontera gdje su učenicima Osnovne škole „Stari Ilijaš“ dodijeljene su vrijedne nagrade.

Cilj manifestacije je bio da se omogućiti volonterima da prezentuju svoj volonterski rad i angažman u zajednicama, podijele iskustva koja su stekli učešćem na projektu „Volontiranje je cool!”, promovišu korisne efekte volonterizma i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad.

Volontere projekta „Volontiranje je cool!“ podržavaju predstavnici lokalnih vlasti, javne institucije, lokalne kompanije ali i međunarodne organizacije poput United Nations Volunteers (UNV) i Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Autor: Mirela Kozić/ilijas.info

Mesnica Sabanac Mjesto za reklamu