Garden centar SEMINA Ilijaš Malešici Caffe pizzeria i centar Ilijaš

U srednjoj školi održana radionica “Prvi put biram!”

Autoskola Velic Ilijas BP Merol Podlugovi Ilijas Pekara Gold Podlugovi Mehdijano Bijambare

   

U Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” održane su radionice „Prvi put biram!” za učenike završnih razreda stručnih škola i gimnazije, koje su zajednički organizirali direktor škole mr. sc. Amir Džafo i Koalicija za slobodne i poštene izbore ,,Pod lupom“.

Radionice su održane u 8 odjeljenja i edukovano je ukupno 170 učenika. Učenici su se upoznali s pravima i obavezama koje mogu ostvariti s 18 godina tj. sticanjem punoljetstva, kako u društvenom, tako i u političkom životu.

Hasečić Amina, vršnjački edukator Koalicije ‘Pod lupom’, pojasnila je da se ovim radionicama žele motivirati, ohrabriti i educirati mladi birači koji prvi put izlaze na izbore.

Na radionicama su učenici, pored teorijskog dijela, naučili kako se glasa i bili direktni sudionici izbornog dana putem simuliranih izbora.

U septembru će svi učesnici radionica imati priliku učestvovati u online kvizu Koalicije ,,Pod lupom“, gdje će najbolji biti simbolično nagrađeni. Radionice ,,Prvi put biram!“ se realizuju kao dio trogodišnjeg BASE projekta Koalicije ,,Pod lupom“ kojeg je finansijski podržala Evropska unija.

Mesnica Sabanac Mjesto za reklamu