Garden centar SEMINA Ilijaš Malešici Caffe pizzeria i centar Ilijaš

Svjetski dan voda: Danas je akcija čišćenja rijeke Misoče

Autoskola Velic Ilijas BP Merol Podlugovi Ilijas Pekara Gold Podlugovi Mehdijano Bijambare

   

U povodu aanašnje obilježavanje Međunarodnog dana voda Udruženje “Alić Hidajet- Hitko” tradicionalno kao i svake godine organizuje čišćenje rijeke Misoče. Predsjednik ovog Udruženja Zahid Dervišević kaže da ovom akcijom žele osvijestiti građane   koliki  značaj  rijeka Misoča predstavlja za građane Ilijaša.

-Smatramo da rijeku Misoču treba ekološki sačuvati, jer mi tu rijeku koristimo i za piće. Mora se, dakle maksimalno obratiti pažnja na njenu čistoću. Mi svake godine sa mladim članovima našeg udruženja pokušamo da očistimo jedan dio rijeke Misoče. Ovim putem pozivam sve građane koji bi mogli doprinijeti današnjem danu voda da dođu na rijeku Misoču i tako pokažu svoju osviještenost za svoje, i zdravlje svih građana Ilijaša.

Inače, Zahid Dervišević ove godine izabran je za najboljeg sportistu – invalida u općini Ilijaš za 2015. godinu. Osvajač Devetih sportskih igara RVI KS, pojedinačno i ekipno. Osim toga Dervišević je i osvajač prvog mjesta, majstora staze na Memorijalu “ Alić Hidajet –Hitko” prvo mjesto sektora i prvo mjesto ekipno na Memorijalu “Enez Gajević”.

– Udruženje RVI Ilijaš, USR “Alić Hidajet – Hitko” i još par klubova su poznavajući moje rezultate, najvjerovatnije odlučili da ja budem proglašen za sportistu – invalida 2015 godine.

U narednom periodu Udruženje “Alić Hidajet – Hitko” pokušat će ostvariti još bolje rezultate na svim takmičenjima u kojima budu učestvovali, a jedan od najznačajnijih im je “Memorijal Alić Hidajet – Hitko”

izvor: RAI

Mesnica Sabanac Mjesto za reklamu