Garden centar SEMINA Ilijaš Malešici Caffe pizzeria i centar Ilijaš

Općinski načelnik upriličio prijem za najsnažnije Ilijašane (FOTO)

Autoskola Velic Ilijas BP Merol Podlugovi Ilijas Pekara Gold Podlugovi Mehdijano Bijambare

   

Općinski načelnik Akif Fazlić danas je upriličio prijem za najsnažnije Ilijašane: Šehić Sahludina, Hamza Amara, Baltić Ejuba i Ademović Samira. 
Povod prijema su bili zapaženi rezultati na dvodnevnom Svjetskom takmičenja u Powerliftingu po GPC pravilima koje je održano 1. i 2. aprila u Sarajevu. 

Powerlifting je individualni sport snage koji uključuje tri discipline, i to čučanj, potisak sa klupe i mrtvo dizanje.
Cilj ovog sporta je podignuti što veću kilažu u sve tri discipline, kroz tri pokušaja za svaku disciplinu, pri tome poštujući jasno određena pravila i sudijske odluke.
Za ovo takmičenje vladao je veliki interes, tako da predstavlja svojevrsnu predstavu za sve zaljubljenike u Powerlifting.

Na ovom takmičenju Amar Hamza osvojio je prvo mjesto u disciplini Bench press, Baltić Ejub prvo mjesto u disciplini čučanj i Deadlift, Samir Ademović prvo mjesto u disciplini Push&Pull i apsolutno i relativno je najjači u ovoj kategoriji do -125 kg i Šehić Sahludin u kategoriji:Deadlift I mjesto i apsolutno je najjači i apsolutni rekorder u BiH podigavši 340 kg.

Takmičari su osvojili zlatne medalje, a na današnjem prijemu kod Općinskog načelnika bilo je riječi o sistemu organizacije, finansiranju učešća na takmičenjima i neizostavnoj podršci Općine Ilijaš.

Sahludin Šehić će 14. maja u Zagrebu uzeti učešće za najjačeg Turopoljca, a Općina Ilijaš će podržati odlazak našeg sugrađanina Šehić Sahludina na ovaj turnir.

Autor: Adha Masnopita

Mesnica Sabanac Mjesto za reklamu