Naslovnica ILIJAŠ Muhamed Kadrić najbolji mladi igrač, Sanjin Bezdrob primač, Adnan Dervišević libero Super...

Muhamed Kadrić najbolji mladi igrač, Sanjin Bezdrob primač, Adnan Dervišević libero Super lige FBiH za sezonu 2016/17

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U konkurenciji za najbolje pojedince u sezoni 2016/17 Superliga Federacije Bosne i Hercegovine, naš OK Ilijaš se ‘okitio’ sa čak tri igrača u izboru najboljih.

U organizacijiFfacebook stranice Superliga FBIH proveden je izbor najboljih pojedinaca Superlige FBIH. Odluku o najboljim donijeli su treneri svih 12 ekipa učesnica ove sezone i publika, odnosno pratioci stranice Superlige FBIH. Učešće u odlučivanju o broju bodova između glasova trenera i like-ova na Facebook stranice je 50% naprema 50%.

U slučaju istog broja bodova dva kandidata prednost dobija onaj kandidat koji ima veći broj bodova od trenera ili u slučaju da igrač dobije 0 bodova od jedne strane (publika ili treneri) a ima ukupan iznos bodova jednak drugom igraču u prednosti je onaj igrač koji je dobio glas od obje strane. Čestitamo našim prvotimcima koji su najbolji u svojim kategorijama, te veliko hvala svim trenerima koji su dali svoje glasove za OK Ilijaš, a posebno navijačima koji su dali podršku u ovom biranju.

Najbolji tim za sezonu 2016/2017: 1. Adis Hadzic, OK 7 Lukavac (tehničar), 2. Asmir Šarić, MOK “Zavidovići” (primač), 3. Irfan Kovačević, OK Sloboda Tuzla (srednji bloker), 4. Edin Sakic, OK “7-Lukavac” Lukavac (korektor), 5. Sanjin Bezdrob, OK Ilijaš (primač), 6. Elvedin Elvo Beciragic, MOK Zavidovići (srednji bloker), 7. Adnan Dervišević, OK Ilijaš (libero), 8. Muhamed Kadrić, OK Ilijaš (najbolji mladi igrač) T Mujanović Asmer, MOK Zavidovići (trener).