Garden centar SEMINA Ilijaš Malešici Caffe pizzeria i centar Ilijaš

Mjesna zajednica Mrakovo: Održana edukacija o samopuzdanju za mlade

Autoskola Velic Ilijas BP Merol Podlugovi Ilijas Pekara Gold Podlugovi Mehdijano Bijambare

   

U okviru projekta  “Edukativne radionice u MZ Mrakovo”, Omladinska organizacija “Iskoristi dan – Carpe Diem” realizovala je još jednu besplatnu jednodnevnu edukaciju za mlade o temi „Samopuzdanje kao ključ uspjeha“, koja se održala u subotu 10.02.2018. u prostorijama Društvenog centra u Mrakovu.

„Tokom edukacije, kroz teoretski dio, psiho testove, testove ličnosti i praktične aktivnosti, pokušali smo oživjeti naše samopuzdanje, pronaći načine da sami sebi počnemo vjerovati te rješavati svoje a ne globalne probleme. Naučili smo kako imati više samopoštovanja, odnosno unutrašnjeg samopuzdanja, kako se nositi sa svojim problemima, vrlinama i manama jer smo to mi i sve navedeno je dio nas. Posebno me radije što se radionici odazvao veliki broj učesnika te što su svi pokazali veliko interesovanje za ovu temu. Sasvim sam sigurna da će znanja i stečene vještine tokom radionice uveliko osnažiti njihovu osobenost, podignuti nivo samopuzdanja i poslužiti mladima u daljim koracima na putu ka ostvarivanju vlastitih ciljeva“, kazala je edukatorica prof.mr. Selma Redžo.

„Smatram da je samopuzdanje jedan od ključnih faktora uspjeha. Na ovoj radionici smo kroz zanimljive primjere i vježbe naučili koliko je važno da vjerujemo u sebe i svoje sposobnosti, jer samopuzdanje nije nešto sa čime se rađamo, nego se ono gradi vremenom. Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih i sličnih edukacija za mlade, koji će pomoći mladima da rade na sebi i nauče nešto novo“, ističe Medžida Kasapović, učesnica edukacije.

Omladinska organizacija “Iskoristi dan-Carpe Diem“  kroz projekat Edukativne radionice u MZ Mrakovo nastavit će sa realizacijom radionica za mlade u narednom periodu a sve u cilju unaprijeđenja kapaciteta mladih sa područja općine Ilijaš, navela je Enisa Mešetović koordinatorica projekta.

Aktivnosti “Edukativne radionice u MZ Mrakovo“ realizuju se u okviru zajedničkog projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kojeg finansiraju Vlada Švicarske  i Vlada Švedske, a provodi razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

 

Mesnica Sabanac Mjesto za reklamu