Garden centar SEMINA Ilijaš Malešici Caffe pizzeria i centar Ilijaš

Članovi Taekwondo kluba ”Ilijaš” sjajnom prezentacijom borilačkih vještina oduševili prisutne

Autoskola Velic Ilijas BP Merol Podlugovi Ilijas Pekara Gold Podlugovi Mehdijano Bijambare

   

Članovi Taekwondo kluba ”Ilijaš” u okviru četvrtog dana Manifestacije kulture, sporta i trgovine ”Ilijaški dani 2017” prisutne posjetitelje počastili su svojim sjajnim nastupom na centralnoj pozornici. Prisutni su imali priliku da pogledaju demo tip prezentacije samoodbrane, nožne tehnike kao i test snage članova ovog kluba na čelu sa trenerima Mahirom Brkićem i Jasminom Grabovicom. Ceremonija prezentacije borilačkih vještina počela je svečanim defileom kroz grad, u kojem su učestvovali svi članovi ovog kluba, nakon čega su se predstavila četiri tima sa sjajnim izvedbama. Predsjednik i trener Taekwondo kluba ”Ilijaš” Mahir Brkić istakao je kako je smotra članova bila uspješna, te kako slijede pripreme za drugi dio takmičarske sezone kao i priprema za drugu generaciju crnih pojaseva u našoj Općini.

”Večeras smo imali jednu smotru naših članova, svečani defile gdje smo prošli kroz naš grad nakon čega smo imali jednu prezentaciju kada smo prikazali sve dijelove taekwondoa od lomljenja daski, koreografije samoodbrane, nožne tehnike, borbe i osnovnih tehnika. Ovo je jedno dobro iskustvo za naše nove članove i naše gledaoce koji su bili s nama ovdje. Taekwondo klub ”Ilijaš” broji 60 aktivnih članova, a radimo na tri punkta: Podlugovi, Stari Ilijaš i Ilijaš grad. Iduće nedjelje nastupamo na Međunarodnom turniru ”Novogradski dani 2017”, nakon čega imamo nastup u Vogošći, a u augustu slijede pripreme za drugi dio takmičarske sezone. Tu su i pripreme za crne pojaseve, gdje ćemo imati drugu generaciju poslije mene i kolege Jasmina Grabovice sa područja općine Ilijaš”, kazao je Mahir Brkić.

Početkom 2007. godine pod vodstvom trenera Munira Gakovića Taekwondo klub “VUČKO 84” otvara punkt u Ilijašu i počinje sa radom.
Zbog velikog odziva i interesovanja članova 2011. godine dolazi do formiranja Taekwondo kluba “Ilijaš”. Daljim radom klub dobiva i prva dva majstora taekwondoa s područja Općine Ilijaš, Mahira Brkića i Jasmina Grabovicu. Taekwondo klub “Ilijaš” član je Federalnog Taekwondo saveza i član Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

Autor: Adela Salihović / Radio Ilijaš

Mesnica Sabanac Mjesto za reklamu