Garden centar SEMINA Ilijaš Malešici Caffe pizzeria i centar Ilijaš

Civilna zaštita Općine Ilijaš dobila savremeno vozilo vrijedno 60.000 KM

Autoskola Velic Ilijas BP Merol Podlugovi Ilijas Pekara Gold Podlugovi Mehdijano Bijambare

   

Služba civilne zaštite Općine Ilijaš danas je dobila savremeno vozilo marke Toyota, ukupne vrijednosti 60.000,00 KM.  Nakon što je potpisan protokol sa općinom Centar o dodjeli finansijskih sredstava u vrijednosti od 15.000,00 KM, ista su iskorištena za opremanje jedinica civilne zaštite. Općina Ilijaš finansirala je 45.000,00 KM za nabavku ovog vozila čime je napravljen značajan iskorak kada je u pitanju civilna zaštita općine Ilijaš, njena osposobljenost i opremljenost kako bi mogla na terenu reagovati shodno potrebama.  Zdravko Barić, pomoćnik načelnika u Službi civilne zaštite Općine Ilijaš ističe da je duži vremenski period potrebno vozilo Civilne zaštite Općine Ilijaš kako bi se adekvatno odgovorilo svim zadacima na području naše Općine.

„Potreba za vozilo civilne zaštite postoji već duže vrijeme. Općina Centar nam je izašla u susret sa svojih 15.000,00 KM i pomogla nam u kupovini ovog vozila a ostalo iznos, u visini oko 45.000,00 KM obezbijedio je općinski Načelnik i Služba za finansije, tako da smo kompletirali ovo finansiranje. Većina teritorije naše Općine je na nadmorskoj visini iznad 900 metara. Tokom zime koja je duža od šest mjeseci veliki su snjegovi i da ima preko 300 kilometara dužine puteva koje treba obilaziti. Najvažniji su slučajevi prirodne nesreće, kada ni jedno drugo vozilo nisu u mogućnosti izaći u sve tačke naše Općine“, kazao je Barić.

S obzirom na činjenicu da su u posljednjih nekoliko godina česte pojave prirodnih nepogoda u našoj zemlji, a samim tim se povećava i potreba za angažmanom jedinica civilne zaštite. Vozilo koje je od danas na raspolaganju Civilnoj zaštiti Općine Ilijaš, značajno će olakšati rad na terenu.

Osnovne karakteristike motornog vozila :

Marka,tip i model vozila:Toyota Hilux 2.4 D-UD ” COMFORT” 4X4;

Zemlja porijekla:Južna Afrika;

Godina proizvodnje:2017. godina;

Vrsta motora: Dizel;

Vrsta goriva:Euro Dizel;

Vrsta prijenosa:manuelni;

Snaga motora:kw:110 kw;

Pogon :AWD (4X4);

Zapremina motora:ccm:2393 ccm;

Broj sjedišta:5;

Broj vrata:4;

Boja:Bijela boja(040)

Autor: Aida Muratović

Mesnica Sabanac Mjesto za reklamu